"Thuis"-acteur Ben Van Ostade: "Mijn beste vriend stierf aan ALS"

Acteur Ben Van Ostade uit "Thuis" heeft voor het eerst gepraat over zijn boezemvriend Carl Ridders die 10 jaar geleden stierf aan de spierziekte ALS. Van Ostade speelt in de reeks Steven Lambrechts, die ook aan ALS lijdt.

"Ik was eigenlijk bij "Thuis" ingestapt met een andere verhaallijn toen ik te horen kreeg dat ze de diagnose ALS in het verhaal zouden schrijven. Dat was wel even slikken", zegt Van Ostade. "In het begin vermoedde ik zelfs een soort van complot, maar het bleek puur toeval. Ik ben dan uiteindelijk voor Carl zijn foto gaan staan en om zijn raad gevraagd. Ik geloof dat ik uiteindelijk toch zijn zegen heb gekregen."

Euthanasie

Op de vraag of het personage van Ben Van Ostade uiteindelijk euthanasie zal aanvragen, net zoals Carl, antwoordt Van Ostade voorzichtig: "Daar kan ik niet veel over zeggen, maar het is wel zeker dat het einde van Steven er zit aan te komen. ALS-patiënten krijgen met hun diagnose vaak te horen dat ze nog geen drie jaar meer te leven hebben, dat moet de serie natuurlijk respecteren."

De Warmste Match 

Op 23 december spelen de "Thuis"-acteurs en de Belgian Red Flames een potje zaalvoetbal tijdens de Warmste Match. De opbrengst wordt gelijk verdeeld over twee goede doelen van De Warmste Week: de ALS-Liga en Plan International België.

Wil jij komen kijken naar de warmste match van de winter? Koop dan hier je tickets!

Meest gelezen