Twintig vrachtwagens in beslag genomen bij actie tegen sociale dumping in Gentse haven

Bij een controle in de Gentse haven zijn zondag twintig vrachtwagens in beslag genomen bij een transportbedrijf dat verdacht wordt van sociale dumping, die naar schatting 2 miljoen euro vermogensvoordeel opleverde. Dat werd vernomen bij het Gentse arbeidsauditoraat. 

Het bedrijf werkte met Slovenen, die 7 dagen op 7 tot 12 uur per dag werkten, en verbleven in een conciërgewoning zonder elektriciteit en verwarming of sliepen op matrassen boven de kantoorruimte.

Hoewel het officieel om een Sloveens bedrijf ging, werd het geleid vanuit ons land. Op die manier werden geen correcte lonen uitbetaald aan de medewerkers en werd de sociale zekerheidsbijdrage niet betaald.  Het bedrijf is intussen verzegeld, voor de medewerkers wordt nu een menswaardig onderkomen gezocht.  Het is de bedoeling om de zaak voor de rechtbank te brengen. 

Meest gelezen