Videospeler inladen...

20-tal mensen bij protest "gele hesjes" in Genk, vooral sympathisanten van Voorpost

Een twintigtal mensen met gele hesjes hebben vanmiddag actie gevoerd in Genk. De actievoerders - vooral sympathisanten van de Vlaams-nationalistische organisatie Voorpost - deelden pamfletten uit op een druk kruispunt maar echte hinder veroorzaakte dat niet.

Voor het eerst zijn er nu ook in Vlaanderen gele hesjes opgedoken. Vanmiddag voerden ze even actie in het centrum van Genk.  Blijkbaar waren het vooral sympathisanten van Voorpost die meededen aan de actie. In het pamflet dat ze uitdeelden, klagen ze de stijgende prijzen voor brandstof, elektriciteit en water aan.  Morgen willen ze in Hasselt een gelijkaardige actie voeren. 

De gele hesjes is een burgerbeweging die anderhalve week geleden met acties begon in Frankrijk en intussen ook in Wallonië actief is. 

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen