Appartementsgebouw in Gent geëvacueerd na brand

In Gent is een appartementsgebouw van zes verdiepingen geëvacueerd na brand. Eén flat brandde volledig uit. Er vielen geen gewonden.

In de straat Dobbelslot in Gent is brand uitgebroken in een flatgebouw van zes verdiepingen. Eén woning is volledig uitgebrand. Er was hevige rookontwikkeling en alle aanwezige bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd.  "De brand is uitgebroken op de verdieping waar ik woon. Op het derde. Het was even schrikken. We zijn meteen geëvacueerd maar nu is alles weer in orde. Er was heel veel rookontwikkeling. We moesten zorgen dat we snel uit de voeten waren", vertelt een bewoner.

Niet de eerste keer

"Zes jaar geleden brak hier ook al een brand uit, toen was het midden in de nacht", vertelt een bewoner. "Dat was andere koek".  Uiteindelijk raakte, gelukkig, niemand gewond. De bewoners konden tijdelijk verblijven in een gebouw rechtover de flat. Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen