Bernie Sanders overweegt zich kandidaat te stellen voor presidentsverkiezingen van 2020

Bernie Sanders overweegt om zich in 2020 opnieuw kandidaat te stellen bij de presidentsverkiezingen in de VS. Hij wil dit doen "als hij het beste geplaatst is" om de Republikein Donald Trump te bekampen, verklaarde hij aan New York Magazine.

Sanders was bij de vorige verkiezingen twee jaar geleden ook al kandidaat voor de Democraten, maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Hillary Clinton. Zij bleek echter minder populair dan Trump. Sanders zit nu als onafhankelijke in het Amerikaanse Congres.

Hij sluit niet uit zich opnieuw kandidaat te zullen stellen, bij gebrek aan beter. "Als blijkt dat ik de beste kandidaat ben om Trump te bekampen, dan zal ik waarschijnlijk kandidaat zijn. Maar als iemand anders opduikt die het om een of andere reden beter zou doen dan mezelf, dan zal ik alles doen om ervoor te zorgen dat hij of zij verkozen wordt", verklaarde de 77-jarige senator uit Vermont. Hij wees erop dat hij geen miljonairskind is van wie de ouders willen dat hij president van de VS wordt. "Ik sta ‘s ochtends niet op met het brandende verlangen om president te zijn."

Sanders was in 2016 met zijn relatief linkse programma erg populair bij de jeugd. Vandaag brengt hij een nieuw boek uit waarin hij een blik werpt op de toekomst: "Where we go from here: Two years in the resistance". Sanders hekelt de verdeeldheid die Trump zaait met zijn demagogische discours en pleit ervoor jongeren te verenigen rond een progressief programma.

Donald Trump liet eerder al verstaan dat hij kandidaat is voor een tweede termijn.

Meest gelezen