Gangsters krijgen 6 jaar cel voor homejacking in Bellegem

Drie Franse gangsters die een homejacking pleegden in Bellegem krijgen 6 jaar cel. In augustus vorig jaar drongen ze binnen in de villa van een 58-jarige ondernemer in het Bellegembos.

Ze sloegen de bewoner en ook zijn vrouw werd met een slagersmes en onkruidverdelger bedreigd. Ze sloten het paar uiteindelijk op in het toilet. Toen ze wilden vluchten, bleek er al een wielklem op hun auto te zitten. Een alerte buurman had de politie gebeld. De gangsters probeerden nog te voet te vluchten met hun buit, maar konden worden opgepakt.

Rechters vinden overval verwerpelijk

Het openbaar ministerie had 5 jaar gevraagd voor de overvallers, maar de drie rechters gaven hen 6 jaar. In het vonnis staat dat de rechters het zeer erg vinden dat men in zijn eigen huis niet meer veilig kan zijn. Het is verwerpelijk om onschuldige burgers op zo'n brutale manier te beroven. 

Getekend voor het leven

De slachtoffers hebben het nog altijd zeer moeilijk met de overval, zegt hun advocaat Jan Leysen. "Het is moeilijk bespreekbaar en ze zullen dit willen afsluiten, maar of er ooit een euro schadevergoeding wordt betaald door de daders, valt te betwijfelen. De slachtoffers krijgen begeleiding, maar het zal een diep litteken blijven voor altijd." 

De slachtoffers kregen een voorlopige schadevergoeding van 9.000 euro.