Rob Vanoudenhoven: "Ik zou meedoen met de gele hesjes"

Rob Vanoudenhoven begrijpt de mensen die protesteren tegen het dure leven. Dat zei hij in "Start je dag" bij Radio 2 Antwerpen.

"Veel mensen in mijn omgeving en in de culturele sector komen er financieel niet meer," zegt Rob Vanoudenhoven aan Dennis en Sharon. "Ik spreek dan over mensen met kinderen die twee inkomens hebben maar toch moeten oppassen dat er niets misloopt aan het einde van de maand." Daarom begrijpt Rob het protest van de gele hesjes zeer goed. "Ik sta aan hun kant en zou meedoen, ja," reageert Rob op het bericht dat er ook in Vlaanderen acties op til zijn. "Het zijn rare tijden want dit komt gewoon van onderuit. Het volk begint te morren zonder dat dit van bovenaf georganiseerd is."

Waar is de politiek?

"De laatste jaren vragen ze zoveel van de gewone man in de straat," gaat Rob voort. Daarmee bedoelt hij de politiek. "Ik zie de regeringspartijen nog zo op de barricades staan 5 jaar geleden. Eindelijk zouden ze dingen veranderen want ze hadden 5 jaar onafgebroken de tijd. Maar ik zie weinig veranderen, integendeel," zegt Rob. "Vooral voor jonge mensen die nog aan alles moeten beginnen is er weinig zekerheid. Want de beloofde 'jobs, jobs jobs' blijken vooral interimbanen," zegt Vanoudenhoven. "Vergis je niet. Ik zie het niet allemaal somber in maar hoop vooral dat de politiek wakker wordt en dit protest niet electoraal gaat gebruiken," besluit Rob in "Start je dag".

Meest gelezen