Belga

Jean-Marie Pfaff wordt ereburger in Lebbeke

Bijna 65 jaar nadat hij er geboren werd, wordt Jean-Marie Pfaff ereburger van Lebbeke. De gemeenteraad moet de titel donderdag nog goed keuren, maar niets lijkt Pfaff nog in de weg te kunnen liggen.

Jean-Marie Pfaff reageert heel enthousiast op het nieuws bij Radio 2 Oost-Vlaanderen: "Tijdens de oktoberfeesten in Wieze kwam de burgemeester van Lebbeke naar me toe en vroeg of ik al ereburger was van zijn gemeente. Dat was niet het geval. Zo is de bal aan het rollen gegaan."

Geboren in een woonwagen

Jean-Marie werd geboren op 4 december 1953, in de woonwagen van zijn ouders. Zij stonden toen op het Astridplein in Lebbeke. "Er was geen ziekenhuis en dus werd ik geboren in de woonwagen, zo ging dat toen", vertelt Jean-Marie. "We zijn daarna verhuisd naar Beveren, maar ik draag mijn geboorteplaats nog steeds in mijn hart."

Burgemeester François Saeys van Lebbeke is ervan overtuigd dat Jean-Marie het ereburgerschap verdient. "Zijn verdiensten als doelman bij de nationale ploeg en zijn internationale carrière zijn meer dan redenen genoeg."

De gemeenteraad moet zich donderdag uitspreken over het ereburgerschap.

Meest gelezen