Lebbeke wil kerk Heizijde vervangen door park

Het schepencollege van Lebbeke heeft principieel beslist om de kerk van de wijk Heizijde te kopen. Als de koop doorgaat, zou de kerk worden afgebroken en vervangen door een park. De toren zou wel blijven staan.

De bewoners van de wijk Heizijde vragen al een tijdje meer groen. De gemeente ziet nu haar kans om op die vraag in te gaan. Want de kerkfabriek wil de kerk, die buiten gebruik is, verkopen. Ook de pastorie staat te koop. Maar er is voorlopig niet veel belangstelling voor het goed. Als het van burgemeester François Saeys (Open VLD)  en zijn college afhangt, koopt de gemeente de kerk.

Afbreken die handel!

Volgende stap zou dan de afbraak van de kerk zijn. Burgemeester Saeys: "De kerk is niet beschermd als monument. Het gebouw is er slecht aan toe en kan dus gerust tegen de grond gaan. De toren laten we wel staan, want dat intussen een vast oriëntatiepunt in de omgeving. Maar van de vrijgekomen grond kunnen we dan een park en een speeltuin maken."

Vergiftigd geschenk?

Saeys maakt zich sterk dat hij de volgende bestuursploeg niet met een vergiftigd geschenk achterlaat. "Dit is geen te grote investering. De zaak zou ons ongeveer 300.000 euro kosten. Maar we hebben nu met het schepencollege alleen maar een princiepsbeslissing genomen. De concrete uitwerking van het dossier is voor de volgende bestuursploeg."

Meest gelezen