Man bengelt minutenlang tussen leven en dood aan onderstel van deltavlieger

In Zwitserland is de eerste deltavlucht van een man grondig fout gelopen. Hij was niet aan het vliegende tuig vastgegespt en bengelde minutenlang in het ijle vooraleer de piloot kon landen. 

Een ontspannende vlucht met een deltavlieger: dat stond enkele dagen geleden op het programma van ene Chris Gursky uit Florida tijdens zijn eerste dag vakantie in Zwitserland. Het liep echter grondig fout, zoals is te zien in een hallucinante video die hij op YouTube heeft geplaatst.

Al bij de start ging het mis: de piloot van de deltavlieger was dan wel stevig aan het toestel vastgegespt, Gursky hing gewoon los. Meteen na de afsprong begon hij weg te glijden. Zowat 2 minuten bengelde hij in het ijle terwijl de piloot de deltavlieger weer aan de grond probeerde te zetten.

Gursky schrijft dat hij een gebroken pols en een gescheurde pees in zijn biceps aan het voorval heeft overgehouden. De schuld voor het bijna fatale incident legt hij bij de piloot die hem had moeten vastgespen, maar hij gooit hem tegelijk bloempjes toe omdat hij alles deed om hem vast te houden en zo snel mogelijk te landen.

Zijn gevoel voor humor is Gursky niet kwijt. "Ik ga nogmaals deltavliegen gezien ik niet van mijn eerste vlucht kon genieten", besluit hij.

Onderzoek

Aan het persagentschap AP laat de burgerluchtvaartautoriteit van Zwitserland weten dat ze de zaak wil onderzoeken. Woordvoerder Antonello Laveglia denkt aan een "reconstructie van de feiten" en hij wil de piloot ondervragen.

Directeur Christian Boppart van de Swiss Hang Gliding Association zegt dat hij de piloot in kwestie kent. "Hij weet dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt, maar hij heeft een goeie redding gedaan. De eerste les is dat je voor de start altijd nagaat of iedereen is vastgegespt."

Meest gelezen