9 migranten, onder wie 1,5 jaar oude peuter, door Britten van Kanaal gehaald

Een sloep op het Kanaal met daarin één man en twee gezinnen is vannacht naar de kust van Dover overgebracht door de Britse grenswacht. Daar werden ze overgeleverd aan de dienst Immigratie. In totaal telde de boot vier kinderen, onder wie een peuter van anderhalf jaar oud.

De drie meter lange sloep werd nabij de kust van Dover ontdekt door een groep vissers. Twee uur nadat de vissers de politie van het graafschap Kent hadden ingelicht over de sloep, werden de mensen geëvacueerd naar het vasteland. Daar werden ze overgeleverd aan de dienst Immigratie.

"In de sloep zaten één man en twee gezinnen, het ene met drie kinderen en het andere met één kind. Allen identificeerden zichzelf als Irakezen", zegt een woordvoerder van Binnenlandse Zaken aan BBC. "Ze verkeren in goede gezondheid en zijn overgeleverd aan de immigratiedienst, die interviews zal afnemen."

Door het drukke scheepsverkeer op het Kanaal is er een hoog risico op aanvaring

Tijdens dezelfde nacht werd door de Franse kustwacht ook nog een andere sloep opgevist, met daarop acht onderkoelde mensen. Meer dan 120 mensen zouden deze maand reeds de oversteek hebben gemaakt van Europa naar Engeland. De meesten van hen beweren Iraniërs te zijn.

De Britse autoriteiten benadrukten nogmaals hoe onveilig het is om met een klein bootje het Kanaal te proberen oversteken. Door het drukke scheepsverkeer is er een hoog risico op aanvaring. Volgens experten zouden kleine sloepen bovendien niet te zien zijn op de radars van grotere vaartuigen.

Meest gelezen