"Nieuwe versie van "The lion king" is een liefdesbrief aan het origineel"

Meer dan 43,5 miljoen views op YouTube en 35 miljoen op Twitter. De interesse voor de eerste trailer van de live-action-avonturenfilm "The lion king", die eind vorige week op diverse sociale media gepubliceerd werd, is op zijn minst overweldigend te nemen en is door Walt Disney Pictures intussen uitgeroepen tot beste trailerdebuut ooit, terwijl de film pas midden volgend jaar in de bioscoopzalen verwacht wordt. Intussen scoren ook de vergelijkingen met de originele animatiefilm uit 1994 op sociale media. Vaak met als eindbeoordeling: "Verbluffend!"

Dat de nieuwe "The lion king" van regisseur Jon Favreau nauwgezet het origineel opvolgt, is alvast erg duidelijk bij het vergelijken van beelden uit beide films. Dat kon ook filmwebsite ScreenRant vaststellen, die shot per shot analyseerde ("Hetzelfde gevoel voor schoonheid en hoop"). De website valt het bijvoorbeeld op dat de dieren in de buurt van de Kilimanjaro gedetailleerd worden overgenomen.

Ook al waren er hier en daar verschillen, zoals bij de overvliegende vogels om alzo het landschap onder hen beter tot zijn recht te laten komen, toch blijft deze versie al bij al "een liefdesbrief aan het origineel", aldus de website nog.

Oordeelt u zelf:

Meest gelezen