Politie brengt zwangere vrouw naar ziekenhuis nadat man positief had geblazen: "Het waren sympathieke agenten"

Gwendolyne De Kempeneer (22) uit Kapelle-op-den-Bos en haar vriend Nicky (28) zijn 35 weken zwanger van hun eerste kindje. Veel vroeger dan verwacht kreeg Gwendolyne plots weeën. Haar vriend wilde haar met de auto naar het ziekenhuis brengen. Alleen... hij had te veel gedronken.

"Ik had nog tegen Nicky gezegd: "Spreek maar af met je kameraad om iets te gaan drinken. Profiteer ervan, want het wordt misschien de laatste keer", vertelt Gwendolyne. Maar daar besliste hun ongeboren zoontje anders over. "Plots kreeg ik weeën - vijf weken te vroeg - en moest ik mijn vriend opbellen. Hij is meteen in de wagen gesprongen om mij naar het ziekenhuis te brengen, wetende dat hij waarschijnlijk iets te veel gedronken had. We hebben daar op dat moment niet bij nagedacht. Liever dat kleine risico nemen dan je kind te vroeg geboren laten worden. Mama's buik is nog altijd de beste couveuse. Ik denk dat er wel meer mensen die keuze zouden maken."

Tijdens een alcoholcontrole op weg naar het ziekenhuis werd het koppel tegengehouden door de Mechelse politie. Nicky blies positief en mocht dus niet meer verder rijden. "Hij heeft dan meteen aan de agenten gevraagd of zij mij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis wilden brengen. Wat ze ook meteen gedaan hebben. Ze hebben zelfs hun zwaailichten gebruikt wanneer het verkeer een beetje strop zat. Het waren sympathieke agenten. Voor de deur van de spoedafdeling zeiden ze nog "Moest het voor vandaag zijn, veel succes!" lacht Gwendolyne.

Politie-escorte

"Het is ons eerste kindje. Ik was bang dat Nicky door de alcoholcontrole niet op tijd bij de mogelijke bevalling zou kunnen zijn. De agenten hadden beloofd om hem zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. Ze hebben hun woord gehouden: nog geen kwartier later stond hij naast mijn bed." Gwendolyne verbleef nog een nachtje in het ziekenhuis ter observatie, maar mocht daarna weer naar huis. Voorlopig zonder zoontje, want de weeën zijn uiteindelijk gaan liggen. "Ik hoop dat hij nog een paar weken blijft zitten", aldus Gwendolyne. De toekomstige papa mag zich wel aan een boete verwachten voor alcohol achter het stuur.

Meest gelezen