RTL zet opiniemaker Emmanuelle Praet definitief aan de deur

RTL Belgium zet de samenwerking met Emmanuelle Praet definitief stop. Dat meldt de directie van de Franstalige zender. De beslissing volgt nadat de chroniqueur "buitensporige" uitspraken had gedaan in het televisieprogramma "C'est pas tous les jours dimanche".

Exit Emmanuelle Praet bij RTL Belgium: nadat de Franstalige commerciële zender haar zondag had geschorst na "buitensporige" uitspraken in "C'est pas tous les jours dimanche", is de opiniemaker na een onderhoud met de directie vandaag definitief aan de deur gezet.

"De waarde van haar meningen is nooit in twijfel getrokken, zolang ze maar het debat dienen", verklaart de zender, die stelt dat ze zondag "toch uit haar rol" stapte. Dit "professioneel wangedrag" en "de vele reacties op de opschorting ervan hebben de directie overtuigd van de onmogelijkheid dat mevrouw Praet kan voldoen aan het criterium van onafhankelijkheid, wat essentieel is voor RTL."

Praet nam in de uitzending de aanwezige vertegenwoordigers van "gele hesjes" op de korrel door te stellen dat ze "altijd voor dezelfden hadden gestemd in Wallonië" en dat "Ecolo bij de jongste verkiezingen een sprong gemaakt had, dat al de taksen die u betaalt, milieutaksen zijn, dus denk toch een beetje na bij de volgende verkiezingen".

"Omdat de directie van RTL toegewijd is aan haar kijkers, zal ze ervoor zorgen dat de verschillende stromingen van het democratisch denken naar behoren worden vertegenwoordigd in de debatprogramma's", besluit het communiqué.

Meest gelezen