Videospeler inladen...

Studio 100 lijft Baba Yega in

Baba Yega wordt eigendom van Studio 100, het amusementsbedrijf dat ook de rechten heeft op Samson en Gert, Maya de Bij en K3. De groep Baba Yega werd bekend na hun deelname aan “Belgium’s got talent” in 2016, en bracht dit jaar een film en een stripverhaal uit. Voor Studio 100 is dat nog maar het begin. 

Ze zijn met vijf, ze zijn gemaskerd en dragen dezelfde trainingspakken. Ze kunnen spectaculair dansen, en dat zonder een enkel woord: dat is in het kort de groep Baba Yega. Sinds hun deelname aan “Belgium’s got talent”, de talentenwedstrijd van VTM, steeg hun populariteit snel.

Optredens lokten een massa fans, en dit jaar brachten ze ook al een eigen stripreeks en een film uit. Dat ontging ook Studio 100 niet. Het amusementsbedrijf kocht eerder al de internationale rechten op figuurtjes als Maya de Bij en Wickie de Viking. Ze zijn ook het bedrijf achter het commerciële succes van K3. In 2017 zorgden al die figuurtjes voor een omzet van 176,2 miljoen euro. De groep Baba Yega moet die cijfers verder opkrikken.

De combinatie van hun talent met onze kennis en ervaring zal voor vuurwerk zorgen. We hebben dan ook vele plannen

Gert Verhulst, Studio 100

"In 2017 werkten we al een eerste keer samen met Baba Yega, voor de remix van het Ploplied. Al snel werd duidelijk dat de Baba's perfect passen binnen Studio 100", legt Gert Verhulst van Studio 100 uit. "We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van dat talent met onze kennis en ervaring voor vuurwerk zal zorgen! We hebben dan ook vele plannen met Baba Yega."

Zo zijn er verschillende digitale ideeën en wordt er gewerkt aan een single die komende zomer moet verschijnen. Het eerste optreden als lid van Studio 100 vindt dit weekend plaats in het Sportpaleis in Antwerpen, tijdens de "Grote Sinterklaasshow".

Videospeler inladen...

Baba Yega is ook internationaal gekend, want ze namen onder anderen deel aan de Duitse wedstrijd "Das Supertalent", waar de groep tweede eindigde. Dit jaar haalden ze nog de halve finale van "Britain's got talent". Verwacht wordt dat de plannen van Studio 100 niet alleen beperkt blijven tot de Belgische markt.

Meest gelezen