Videospeler inladen...

Vanaf vandaag werkzaamheden op E40 in Aalter: extra drukte mogelijk

Vandaag start het Agentschap Wegen en Verkeer met werkzaamheden op de E40 in Aalter. De werkzaamheden verlopen in 2 fases, om zo de hinder beperkt te houden. 

De werkzaamheden starten om 9 uur op de E40 in de rijrichting van Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt er de linkerrijstrook en plaatst ook betonnen veiligheidsstootbanden aan de middenberm. Overdag kan het verkeer over twee rijstroken, 's nachts is er één rijstrook open. Tegen vrijdag 30 november, om 16 uur, moeten de werken afgerond zijn. 

Ook in de andere rijrichting, naar de kust, wordt er gewerkt.  Daar moet het verkeer over één of twee rijstroken van woensdagavond 5 december tot vrijdag 7 december, om 16 uur. 

Omdat er - zeker tijdens drukke momenten - nog steeds twee rijstroken open zullen blijven, gaat het Agentschap Wegen en Verkeer ervan uit dat de hinder beperkt zal blijven.  "Maar we volgen de situatie nauwgezet op. Als het toch drukker zou zijn dan verwacht, geven we via de digitale borden boven de snelweg alternatieve routes aan", zegt woordvoerster Sylvie Syryn. 

Meest gelezen