"Verdorie, waarom heb ik Taylor Swift toegestaan dit te publiceren?"

Het was een grapje van Taylor Swift, mét de toestemming van Shawn Mendes. Tijdens een van haar optredens in Canada wreef Swift wat glitterige oogschaduw over de oogleden van Mendes, een verwijzing naar haar tournee waar glitter een belangrijke rol speelde. Mendes reageerde met: "Perfect! Zo heb ik er altijd willen uitzien." Maar eens Swift het korte beeldfragment gepubliceerd had op haar sociale media -op Instagram heeft ze bijvoorbeeld 113 miljoen volgers-, besefte Mendes dat hij hiermee olie op het vuur gooide. Want met de voortdurende opmerkingen dat hij homoseksueel zou zijn, bleef hij het moeilijk hebben, zo vertelde hij in een interview met muziekwebsite Rolling Stone.

Het was volgend filmpje dat begin augustus onder de fans viraal ging, nadat Swift het ook op haar Instagramaccount gepubliceerd had:

De 20-jarige Mendes, hitzanger van onder meer "I know what you did last summer" en "There’s nothing holding me back" aan Rolling Stone: "Ik was er ziek van. Ik had zoiets van: “Verdomme, waarom heb ik aan haar toch toegestaan dat ze dat op sociale media mag publiceren?” Ik deed eigenlijk het vuur, waar ik al zo bang voor was, nog heviger branden."

"In mijn achterhoofd speelt steeds de gedachte dat ik in het openbaar met een meisje moet gezien worden om anderen toch maar te kunnen bewijzen dat ik een hetero ben. Ook al weet ik in mijn hart dat homoseksualiteit niet iets slechts is, toch is er een klein stukje van mij dat dat wel denkt. En ik haat dat stukje van mij."

"Ach, uiteindelijk ben ik wel blij met dat filmpje van Swift. Als kind bracht ik glitter aan op mijn oogleden om mijn ouders te doen lachen. Misschien ben ik wat vrouwelijker aangelegd, maar zo ben ik nu eenmaal. Daarom ben ik juist wie ik ben."

Hier beneden kunt u Swift en Mendes samen zien optreden tijdens een concert in Los Angeles:

Meest gelezen