Verdwenen hond duikt na anderhalf jaar terug op

18 maanden lang was de 5-jarige husky van het gezin Willis uit Brooklyn, New York, zoek. Vader Lesmore had de zoektocht naar Sinatra al opgegeven, ook al was dat moeilijk omdat hond Sinatra en zijn dochter, die in november 2015 overleed, beste vriendjes waren. De hond speelde dus wel degelijk een belangrijke rol in het gezin. En toch werd de hond uiteindelijk gevonden, zij het 1.200 mijl (1.930 km) verderop, in Florida. Hoe de hond daar geraakt is, is een mysterie.

Het was de 13-jarige Rose Verril uit Seffner, in de Amerikaanse staat Florida, die de hond aantrof en mee naar huis nam. Na een vergeefse poging om de baasjes via een dierenbeschermingsorganisatie te vinden werd Facebook ingeschakeld. Met resultaat dus.

Vader Lesmore Willis op nieuwswebsite Tampa Bay Times: "Iedereen in de buurt kende onze hond. Hij deed niets liever dan achter wasberen en eekhoorns jagen. Hij had dat meer gedaan en dan bleef hij een 30-tal minuten weg. Hij kwam wel altijd terug. Maar die ene keer dus niet. We hebben dan flyers rondgedeeld en verschillende maanden actief naar hem gezocht. Uiteindelijk hebben we ons erbij neergelegd dat we hem definitief kwijt waren. Toen ik hoorde dat hij gevonden was, kon ik niet anders dan huilen van blijdschap."

Sinatra werd afgelopen weekend terug bij het gezin Willis afgeleverd. Met enige spijt bij de Verrils weliswaar, want daar was het dier intussen ook een vriend des huizes geworden.

Meest gelezen