Eerste beelden van nieuw zebraveulentje in Planckendael

Heugelijk nieuws uit dierenpark Planckendael. Daar is Tamu geboren, een grévyzebra. Grévyzebra's zijn met uitsterven bedreigd, het is dan ook een belangrijke geboorte voor Planckendael.

Boost voor kweekprogramma

Het veulentje is een hengst en heet Tamu heten, wat lief betekent.
Het kweekprogramma van de bedreigde grévyzebra’s heeft met de geboorte van Tamu een nieuwe boost gekregen. De twee jonge merries Luisa en Nele kregen vorig jaar gezelschap van jonge hengst André, en dat heeft opgeleverd.  Het veulentje van mama Luisa werd al op 17 november 2018 geboren. Ook Nele heeft voor het eerst een bolle buik.

In totaal 6 zebra's

Door het slechte weer zijn moeder en jong nu nog meestal in de warme stal. Als de zon schijnt en het niet vriest mogen ze al voor enkele uren buiten. In totaal wonen er in ZOO Planckendael nu zes grévyzebra’s op de Afrikaanse savanne naast de giraffen.

Met uitsterven bedreigd

In Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia zijn er nog ongeveer 2800 grévyzebra’s over. In 30 jaar tijd is hun aantal met 80% verminderd. ZOO Planckendael steunt het Marwell Wildlife natuurbehoudsproject in Kenia om zo de soort te behoeden voor uitsterven.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen