BMX'ers krijgen nieuw parcours in Puyenbroeck

Crossen met fietsen of BMX'en is spectaculair, de sport zit de laatste jaren in de lift. Vanavond krijgt de provincie Oost-Vlaanderen zijn tweede BMX-parcours op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Dat was dringend nodig.

De komst van het nieuwe BMX-parcours wordt door heel wat BMX-clubs met applaus ontvangen. Op het parcours in de Blaarmeersen in Gent is het enorm druk, wat ervoor zorgde dat clubs te weinig tijd hadden om goed te trainen. Dat zette coach Patrick Pollefliet uit Hamme aan het denken om een nieuw parcours uit te tekenen. 

Begonnen met 3D-schets

Pollefliet schetste een parcours in 3D, en ging daarmee naar verschillende bouwfirma's die het uiteindelijk zouden uitvoeren. En met succes, want het parcours staat er vandaag in Puyenbroeck. "Het is een parcours met een startheuvel van vijf meter hoog, ideaal om internationale wedstrijden te houden," zegt de trotse coach. "Er zijn ook drie krombochten die vijf meter hoog zijn, en even stijl gaan als de bochten van wielerpiste 't Kuipke in Gent." Daarnaast zijn er ook verschillende hindernissen uit aarde gemaakt. Dat zorgt voor een extra uitdaging. 

Trainen in Wachtebeke

Het BMX-team van Pollefliet gaat op termijn meer trainen in Wachtebeke. Het gaat dan vooral voor de leden die ouder zijn dan dertien jaar. Voor hen mag het dan moeilijker worden.

Meest gelezen