James Arthur Photography

Snelwegparking op E40 in Wetteren wordt heropend

In Wetteren wordt de snelwegparking van de E40 maandag heropend. Dat meldt TV Oost en wordt bevestigd door burgemeester Alain Pardaen. Na enkele ingrepen om de veiligheid te verhogen na een incident met transmigranten was de snelwegparking twee weken geleden klaar voor heropening. Maar voor Pardaen waren bijkomende garanties nodig.

Vooral de beslissing van uitbater Shell om 's nachts een bewakingsfirma te laten patrouilleren met een speurhond en assistentie door de federale politie waren voor Pardaen noodzakelijke voorwaarden. Die lijken nu ingewilligd. Defensie bracht ook concertinadraad aan, dat is prikkeldraad met scheermesjes en de slagbomen zijn vernieuwd en hersteld.

Voor smokkelaars zijn snelwegparkings een geliefkoosde plaats om transmigranten in, op of onder een vrachtwagen te steken. Die hopen dan op die manier in Groot-Brittannië te geraken. De gemeente besloot daarop de parking 's nachts af te sluiten.

Meest gelezen