Goeiemorgen Corsica: Ile de Beauté komt nog eens piepen aan de Azurenkust

Over de ronding van de aarde heen kijken. Dat konden de mensen aan de Azurenkust vanmorgen in alle vroegte doen dankzij een natuurfenomeen. Daardoor was het eiland Corsica, een kleine 200 kilometer verder in de Middellandse Zee, zichtbaar vanaf het Franse vasteland.

Bij het rijzen van de zon vanmorgen was tussen Monaco en Nice iets aan de horizon waar te nemen wat misschien leek op wat wolken, maar wat in de realiteit het (beeld van het) eiland Corsica was.

Een fenomeen dat wel eens voorkomt in de winter aan de Azurenkust, wanneer de lucht droger en helderder is dan in de warmere maanden. Komt daarbij dat de noordwestenwind die van over de bergen neerdaalt, boven de zee warmer en vochtiger wordt en zo de Corsicaanse kusten weerspiegelt.

Normaal gezien zijn de contouren van Corsica maar zichtbaar op bepaalde plaatsen in het hooggebergte achter de Azurenkust. Maar dankzij de luchtspiegeling van de grillige Corsicaanse kust in de onderste luchtlagen was het "Ile de Beauté" dus vanmorgen ook zichtbaar aan de kust zelf.

Meest gelezen