Deze predikant weet hoe een entree te maken…

Niet de Heer daalde afgelopen weekend in Southaven, in de Amerikaanse staat Mississippi, neer om zijn boodschap van liefde en hoop te verspreiden, maar wel de hoofdpredikant van de Brown Baptist Church, een plaatselijke kerkgemeenschap. Al vliegende daalde Bartholomew Orr naar het podium om daar de boodschap van de Heer te verkondigen. Met succes, niet alleen in de zaal maar ook op sociale media. Op Facebook is het filmpje intussen meer dan 2,5 miljoen keer bekeken, op Twitter meer dan anderhalf miljoen keer.

Orr gaat momenteel dan ook door het leven als "vliegende predikant" en dat dus om deze reden (vanaf 3:10) :

De Amerikaanse predikant was achteraf tevreden met alle aandacht op sociale media, zo liet hij onder meer WMC5 Action News weten: "Ik ben er dankbaar voor dat op deze manier het Woord van God een gespreksonderwerp is bij gezinnen thuis en dat dankzij sociale media. En dan vooral Facebook. Dat men door slechts een videoclip te tonen een dergelijke opschudding, een dergelijke sensatie kan teweegbrengen over God. Ik ben dus heel blij dat degene die dat filmpje gemaakt heeft dat dan ook op die manier gedeeld heeft."

"Zolang het het evangelie meer bekendheid brengt, kan ik niet anders dat dit initiatief toejuichen. Bedankt dus ook al die mensen die het filmpje delen met anderen. Omdat dit de aanleiding kan zijn om mijn betoog in zijn geheel te komen beluisteren."

Voor de mensen die kritiek hadden op het financiële aspect van de constructie waardoor Orr kon vliegen, had de predikant nog volgend antwoord: "We hebben die constructie opgesteld voor het kerstspel dat eraan komt. Een kerstspel dat gesponsord wordt. Dat ik daarvan gebruik gemaakt heb, heeft de kerkgemeenschap dus geen extra geld gekost."

Meest gelezen