Videospeler inladen...

Dieselprijs zakt naar het laagste niveau sinds augustus

Diesel en stookolie worden vanaf morgen goedkoper, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. De prijs voor diesel aan de pomp , die al enkele maanden ongezien hoog was, zakt nu naar het laagste niveau sinds augustus. 

De prijs van gewone diesel aan de pomp (B7) zakt morgen naar het laagste niveau sinds 20 augustus. De maximumprijs voor een liter diesel bedraagt dan 1,5480 euro per liter. Dat is een daling met 2,9 cent per liter. De daling is welgekomen voor dieselrijders, want die brandstof is al maanden ongezien duur, vooral als gevolg van de heffingen die de overheid daarop doet.

Een liter stookolie wordt 0,9 cent per liter goedkoper, zowel voor wie minder dan 2.000 liter bestelt als voor wie meer bestelt. De maximumprijs per liter stookolie klokt vanaf morgen af op respectievelijk 0,6987 en 0,6702 euro.

De timing lijkt het tegendeel te suggereren, maar de prijsdaling heeft niets te maken met het brandstofprotest van de 'gele hesjes'. De prijzen zakken omdat olieproducten op de internationale markten fors goedkoper zijn geworden.

Niet dat we nu plots een grote prijsdaling voor diesel moeten verwachten, tempert expert Omer Coekaerts van Energie-Academy. "De productprijs (de prijs van ruwe olie, red.) maakt nauwelijks een derde uit van de prijs van diesel aan de pomp. De rest zijn vaste accijnzen en distributiekosten. En die gaan niet direct veranderen."

Meest gelezen