Avondspits in Kennedytunnel verstoord na ongeval met twee vrachtwagens

Het verkeer is zwaar verstoord in de Kennedytunnel richting Nederland na een ongeval tussen twee vrachtwagens op de middenrijstrook. Het is intussen al ruim 1 uur aanschuiven op de E17 vanaf Haasdonck en 45 minuten op de E34. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om hun vertrek uit te stellen.

Een vrachtwagen reed op een andere in op de middenrijstrook van de Kennedytunnel. Een van de twee voertuigen moet getakeld worden. Daarna moet de brandweer ook het wegdek reinigen aangezien er brandstof en smeerolie ontsnapt is.

Door het ongeval is de doorgang in de drukste tunnel van het land belemmerd. Volgens het Verkeerscentrum groeit de file al snel aan vanaf de E17 en de E34. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt zodat chauffeurs via de haven kunnen omrijden, maar woordvoerder Peter Bruyninckx waarschuwt dat ook daar de kaart van het verkeerscentrum rood kleurt. Hij raadt automobilisten aan om hun vertrek uit te stellen of om te rijden.

De meest recente verkeersinformatie vindt u op onze Verkeerspagina.

Meest gelezen