Leuvense tassenwinkel Maroq Unie sluit de deuren

De Leuvense tassenwinkel Maroq Unie sluit de deuren. Eigenaar Tony is bijna toe aan pensioen, mensen kopen meer en meer online en geraken niet meer met de auto aan zijn winkel.

In Leuven sluit de bekende handtassenwinkel Maroq Unie na 65 jaar de deuren. 

Volgens eigenaar Tony Peullinckx kopen almaar meer mensen via het internet. Maar ook de mobiliteit en het circulatieplan spelen erg mee in Leuven. 

"Vooral de mensen van buiten Leuven komen niet meer, door het circulatieplan en het autovrij maken. Wij verkopen grotere spullen, met zo'n koffer ga je niet rondzeulen of op de bus. Politiekers denken dat iedereen met de bus of te voet komt, dat is dus niet waar hé. Horeca doet het goed, ik heb de Tiensestraat zien veranderen in een horeca-straat"

Schepen voor handel Eric Vanderheyden betreurt dat Maroq Unie ermee stopt, maar vindt dat het circulatieplan er niets mee te maken heeft: "De Tiensestraat was daar al langer autovrij en de stad doet heel veel inspanningen rond mobiliteit. Spijtig dat nu een aantal winkels één na één stoppen. We hebben bijvoorbeeld een app ontwikkeld waarmeer je kan zien hoe je ergens in Leuven het gemakkelijkste raakt en waar de dichtsbijzijnde parking ligt."

De schepen raadt de winkeliers ook aan om hun klanten bijvoorbeeld parkeerbonnen te geven. 

Meest gelezen