Man gebruikt "gadget van James Bond" om tolkosten te ontwijken

Niemand minder dan James Bond deed het deze autobestuurder voor in de filmklassieker "Goldfinger" uit 1964. Diens Aston Martin wisselde immers met gemak van nummerplaat. Maar dat betekent niet dat wat Bond mocht doen ook geldt voor Robert Craig Davis. Het zal de 70-jarige man uit Florida dan ook duur komen te staan dat hij zo creatief met de kentekenplaat van zijn Chrysler omging, om zo de tolkost op wegen en bruggen te omzeilen. 

Afgelopen zomer werden al een aantal filmpjes van de Chrysler Pacifica van Davis via sociale media gedeeld, waarop te zien was hoe de bestuurder van de wagen de tolkosten leek te omzeilen:

Een van de makers van de filmpjes op CBS4 News: "Dit is gewoon niet eerlijk. We moeten allemaal tol betalen, dus waarom hij niet? We gebruiken toch allemaal deze autosnelwegen. Iedereen moet dus gelijk voor de wet zijn."

De filmpjes werden doorgestuurd naar de Florida Highway Patrol, maar aan de hand van de filmpjes was niet voor 100 procent duidelijk dat de man "dit gadget" gebruikte om effectief aan de tolkost te ontsnappen. Bovendien leverde de zoektocht van de nummerplaat toen niets concreets op.

Maar ruim een week geleden merkte een agent, die op dat moment niet in dienst was, een wagen op waarbij in de nabijheid van de registratiesystemen ook plots de kentekenplaat verdween om even daarna opnieuw te verschijnen. Hij bleef de man volgen en verwittigde zijn collega’s, die de bestuurder uiteindelijk tegenhielden. Het bleek om dezelfde man te gaan, Davis dus, die afgelopen zomer door sociale media al opgemerkt was.

Davis heeft intussen een officiële aanklacht van fraude aan zijn been. Een rechter zal zich later uitspreken over de boete. En die zou wel eens hoog kunnen oplopen als rekening gehouden wordt met alle tolkosten waaraan Davis verzaakt heeft.

Meest gelezen