Brussel krijgt een avocadorestaurant

In Brussel gaat een avocadorestaurant open, het allereerste van het land. In bijna alle gerechten zit avocado, zelfs in de desserts. Wat dacht je van een wafel met avocado?

De Nederlander Ron Simson, die al een avocadorestaurant heeft in Amsterdam, opent er nu een in Brussel. Er staan slaatjes op de kaart met avocado. Maar ook avocadoburgers, avocadoyoghurt, kaastaart met avocado… In Amsterdam is het alvast een succes. “Daar staan de klanten in rijen aan te schuiven,” vertelt Ron. Als we hem vragen waarom hij met een avocadorestaurant begint, zegt hij : “Waarom niet? Avocado is niet alleen gezond en lekker, je kan het ook gebruiken in alle gerechten.”

Van stappen krijg je honger 

Het is opvallend dat het avocadorestaurant in de voetgangerszone ligt in Brussel. Dat is net de buurt waar er zoveel geklaagd wordt door handelaars en restaurantuitbaters omdat die zone moeilijk bereikbaar is. Maar Ron ziet het als een voordeel : “Als je in een voetgangerszone bent, dan stap je, en als je stapt krijg je honger. En als je ons restaurant ziet, wil je eten, daar geloof ik in.”  

Meest gelezen