De prijs van de kerstbomen blijft stabiel, droogte had geen invloed op volwassen bomen

In de streek rond Wetteren en Lede staan veel boomkwekers klaar om hun kerstbomen te verkopen. Ondanks de droge zomer zal de prijs ervan dit jaar niet stijgen. Al kan dat binnen een aantal jaar veranderen.

Sommige mensen wachten tot na het bezoek van Sinterklaas om de kerstboom te zetten, anderen zijn al druk in de weer om de mooiste boom te vinden. De tuincentra in onze provincie doen gouden zaakjes. Hoewel we een extreem droge zomer achter de rug hebben, zullen de prijzen van de bomen dit jaar stabiel blijven.

"Je moet weten dat de droogte een invloed heeft op de jonge bomen. Dat zal zich binnen een jaar of vijf laten voelen", zegt Gert Moreels van Rozenland in Lede. Volgens hem blijft de prijs stabiel: "Dat is goed nieuws voor onze klanten, we zien geen prijsstijging voor de volwassen bomen."

Meest gelezen