Raymond van het Groenewoud is "Maestro Honoris Causa" van Antwerps Conservatorium

In deSingel in Antwerpen heeft de Stichting Conservatorium Antwerpen Raymond van het Groenewoud uitgeroepen tot "Maestro Honoris Causa". Van het Groenewoud is volgens de Stichting de eerste artiest uit de "populaire muziek" die de onderscheiding krijgt. 

De Stichting wil op die manier naar eigen zeggen "het belang van kwaliteitsvolle lichte muziek onderlijnen" en duidelijk maken dat het Conservatorium ook daaraan aandacht moet besteden.

Raymond van het Groenewoud, bekend van Nederlandstalige hits als "Meisjes", "Liefde voor muziek" en "Vlaanderen boven", mocht zijn eretitel meteen luister bijzetten door mee te spelen in het jaarlijkse benefietconcert van de Stichting Conservatorium Antwerpen. Hij bracht er een selectie van zijn composities als solist, met zijn band en met het Symfonisch Orkest van het Conservatorium onder leiding van Dirk De Caluwé.

De Stichting Conservatorium Antwerpen ondersteunt het Koninklijk Conservatorium Antwerpen financieel, zodat dat zijn opdracht optimaal kan blijven invullen. Met de opbrengst van het benefietconcert van dit jaar wil de Stichting een viertal buffetpiano's aankopen en enkele kleinere restauraties doorvoeren.

Meest gelezen