Schilderij van Renoir gestolen uit verkoopszaal in Wenen

Uit het belangrijkste Weense veilinghuis Dorotheum is een klein olieverfschilderij uit 1895 van de Franse impressionist Renoir gestolen. De politie is op zoek naar 3 verdachten die gefilmd zijn door een bewakingscamera. Het doek heet "Golf, zee, groene kust", en stelt precies dat voor. De politie noemt de dieven professionelen, ze liepen meteen naar de tweede etage waar het werk van 40 op 27 centimeter hing, en verlieten elk apart via andere uitgangen het veilinghuis.    

foto Latercera.com

Pierre-Auguste Renoir (1841- 1919) maakte als 21-jarige in Parijs kennis met Claude Monet, en later met Pissaro en Cézanne. Hij nam in 1864 voor het eerst deel aan een "salon". De groep kunstenaars werkte rond 1870 de stroming van het impressionisme uit. Renoir was bijzonder productief, zijn bekendste werken zijn "Les Baigneuses" en "Bal du Moulin de la Galette". Pierre-Auguste is de vader van filmregisseur Jean Renoir.  

copyright Pinterest.com

Meest gelezen