Spanje redt honderden bootvluchtelingen, drie komen om

De Spaanse hulpdiensten hebben ruim 560 migranten die per boot de Middellandse Zee probeerden over te steken, gered. Drie vluchtelingen vonden bij de oversteek de dood. Dat maakten de maritieme diensten in Spanje bekend.

De migranten, de meesten afkomstig uit sub-Sahara Afrika of de Maghreb, maakten de oversteek met een twaalftal kleine boten. Ze werden opgevangen in de havens van Malaga, Almeria en Motril. Onder hen waren ook vrouwen en kinderen.

Drie migranten overleefden de oversteek niet, hun lichamen spoelden woensdagavond aan.

Sinds enkele maanden is Spanje de belangrijkste bestemming geworden voor migranten die illegaal Europa proberen binnen te komen, op zoek naar een beter leven. Sinds begin dit jaar kwamen zo al 51.984 bootvluchtelingen het land in. Zeker 675 kwamen bij de oversteek om het leven, zo blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie. Italië laat nu veel minder boten binnen, maar het aantal omgekomen vluchtelingen ligt er wel dubbel zo hoog (1.277 sinds begin dit jaar).

Meest gelezen