Financieel directeur van KV Mechelen vrij onder voorwaarden

Thierry Steemans, de financieel directeur van KV Mechelen die werd opgepakt in het onderzoek naar gesjoemel in voetbal, is vrij onder voorwaarden. De onderzoeksrechter had gisteren beslist dat Steemans mocht vrijkomen indien hij een borgsom betaalde. Dat heeft hij dus gedaan.

Thierry Steemans werd begin oktober opgepakt, en zat dus meer dan 7 weken in de cel. Hij wordt niet alleen verdacht van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie, maar ook van omkoping. Er zijn volgens het parket immers aanwijzingen van omkoping om KV Mechelen te redden van de degradatie vorig voetbalseizoen. Samen met enkele andere bestuursleden van de club en spelersmakelaar Dejan Veljkovic zou Steemans hebben geprobeerd om de uitslag van enkele matchen te beïnvloeden. 

Gisteren besliste de onderzoeksrechter om Steemans vrij te laten, samen met de andere twee verdachten die nog vastzaten, makelaar Mogi Bayat en ex-advocaat Laurent Denis. Alle drie moesten ze wel eerst een borgsom betalen, als garantie dat ze niet zouden vluchten. In het geval van Steemans ging het om een borgsom van 20.000 euro. Eerst was het onduidelijk of Steemans die borgsom ging betalen, maar dat is nu dus toch gebeurd.

Meest gelezen