Weer treinverkeer tussen Brugge en Oostende: bovenleiding hersteld

De treinen tussen Brugge en Oostende rijden weer normaal. Gisteravond lag het treinverkeer tussen de twee steden stil door een probleem met de bovenleiding.  "Maar onze mensen hebben de ganse nacht doorgewerkt. Daardoor kan het treinverkeer vanochtend weer normaal rijden", zegt Frederic Petit van Infrabel.

Het treinverkeer tussen Brugge en Oostende heeft gisteravond uren lang stilgelegen doordat de bovenleiding beschadigd was geraakt. Het probleem ontstond even na 19 uur ter hoogte van Varsenare. Zo'n 120 reizigers kwamen vast te zitten en moesten een hele tijd wachten totdat ze geëvacueerd werden.

"Mogelijk hingen er nog bovenleidingen naar beneden, dus moesten de passagiers blijven zitten tot er zeker geen gevaar meer was",  zegt Frédéric Petit van Infrabel. De treinreizigers werden uiteindelijk even voor 21 uur met hulp van de brandweer van de treinstellen begeleid en met pendelbussen naar het volgende station gebracht. Tussen de stations van Brugge en Oostende werden vervangbussen ingelegd. 

Meest gelezen