600 flessen Mouton-Rothschild uit Wommelgemse verzameling onder hamer

Op zoek naar een bijzondere fles wijn voor de feestdagen? Best Wine Auctions veilt zo'n 600 flessen Mouton-Rothschild. Dat is een exclusieve bordeauxwijn.

"De fles wijn die ik hier vast heb, kost je zo'n 3.500 euro," vertelt Chris Thiran van Best Wine Auctions in "Start je dag". "De afgelopen jaren hebben we een uitgebreide collectie verzameld bij ons in Wommelgem."  In totaal heeft Chris ruim 600 flessen van de exclusieve bordeauxwijn verzameld. "Dit is vrij uniek in de wereld. We hebben de afgelopen jaren de beste en de mooiste flessen opzij gelegd. Het is een beetje zoals bij een postzegelverzamelaar," gaat Chris voort. "Die wil ook enkel de meest gave en meest perfecte exemplaren in zijn collectie." De totale waarde van de veiling schat Chris al snel op enkele honderdduizenden euro's.

Picasso en Dalí

Kunstliefhebbers die houden van een goed glas kunnen hun hartje ook ophalen. "Het etiket van een Mouton-Rothschild is bijzonder en elk jaar anders," zegt Chris Thiran. "De wijnmakers vragen aan een bekende kunstenaar om het etiket te ontwerpen. Onder andere Picasso, Karel Appel en Salvador Dalí hebben hun artistiek talent aan een etiket van een bepaalde jaargang gewijd." Hoe die Mouton-Rothschild-flessen eruit zien ontdek je op de foto hieronder.

Mouton-Rotschild

Hong Kong en Singapore

Wie koopt zo'n dure flessen eigenlijk? "Rijke wijndrinkers in Hong Kong, Singapore en Tokio zitten te wachten om op onze flessen te bieden. De wijncultuur in het Verre Oosten is bij de gegoede klasse enorm in opmars," weet Chris. De vraag blijft natuurlijk of een Mouton-Rothschild van duizenden euro's zoveel beter smaakt dan een betaalbare fles. "Het is zoals bij een kunstwerk, je koopt meer dan het materiaal of de inhoud. Het gaat om een unieke object en om de ervaring."

Wil je zelf een exclusieve fles op de kop tikken? Hou de site van Best Wine Auctions dan in de gaten. Vanaf 30 november kan je bieden. Wil je nog meer te weten komen over exclusieve en dure wijn? Onze eigenste Dennis is voor zijn podcast 'Wijncast' uitgebreid op bezoek geweest bij Chris in Wommelgem. Dat verhaal kan je beluisteren via deze link.

Meest gelezen