Woord van het Jaar 2018: u kan nù stemmen

De stemming om het Woord van het Jaar 2018 te kiezen is geopend. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar nieuwe woorden uit 2018 insturen. Uit alle inzendingen is een top 18 samengesteld. Stemmers hebben tot maandag 17 december de tijd om te bepalen welk nieuw woord met de eer gaat lopen.

Welk nieuw woord krijgt de titel "Woord van het Jaar 2018"? U kan het zelf mee bepalen. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar nieuwe woorden uit 2018 insturen. Van Dale heeft uit alle inzendingen een top 18 samengesteld, en de winnaar van deze top 18 wordt hét officiële Woord van het Jaar 2018.

Van Dale nomineerde de volgende 18 woorden van 2018:

 • anderspartij
 • bomcycloon
 • Bourgondische coalitie
 • brokkelbrug
 • deelstep
 • drankhangen
 • droogtecommissie
 • frosecco
 • groeipakket
 • mangomoment
 • moordstrookje
 • nutriscore
 • plogging
 • rooftijdschrift
 • springbalie
 • testosterontweet
 • thuiswerkalarm
 • vliegschaamte

De stemming is vanaf nu geopend. U kan hier uw stem uitbrengen op tot maandag 17 december, 17.00 uur. Op dinsdag 18 december, om 5.00 uur wordt hét Woord van het Jaar 2018 bekendgemaakt op de website van het "Woord van het Jaar". Daar zijn ook uitgebreide definities te vinden van alle genomineerde woorden.

De Woord van het Jaarverkiezing 2018 wordt in België georganiseerd door Van Dale Uitgevers en de VRT. Van Dale organiseert in Nederland een gelijkaardige verkiezing.

De Woord van het Jaarverkiezing is ook te volgen op Twitter en Facebook. 

Meest gelezen