Zara (20) levend begraven voor goede doel

Zara Couton uit Sint-Niklaas zal zaterdag haar eigen begrafenis in levende lijve meemaken. De begrafenis is een bijzondere actie om meer aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Het is een initiatief van vzw Drive Up Safety, die met de slogan "Had ik maar..." mensen aan het denken wil zetten. Het gaat dus om een stunt, Zara zal tijdens de actie nooit in gevaar komen.

Zara deed mee aan een wedstrijd van Drive Up Safety, door een foto in een doodskist te nemen. Daarmee won ze een koffietafel en begrafenis, die zaterdag zal plaatsvinden. "Het voelt wel vreemd aan om mijn begrafenis mee te maken, met doodskist, lijkwagen en mijn leiding rond mij."

Door het rood gereden

Zara zou zogezegd doorgereden zijn nadat ze door een rood licht fietste. Een auto die haar niet had gezien reed haar aan, waardoor ze ter plekke zou overleden zijn. Het is een herkenbare situatie, zeker voor wie door de regen snel naar huis wil fietsen. Maar ook dan moet je aandachtig blijven en de regels respecteren. 

Verkeersveiligheid bij de Chiro

Zara is leidster bij Chiro Kriko in Sint-Niklaas. Voor hen is verkeersveiligheid ook wel belangrijk. De leden moet altijd fluohesjes dragen als ze een fietstocht doen, en ook de kinderen moeten altijd opletten in het verkeer.

Meest gelezen