Xinhua

Zeker 23 doden bij explosie nabij chemische fabriek in China

Bij een ontploffing nabij een chemische fabriek in de Chinese stad Zhangjiakou, in de noordelijke provincie Hebei, zijn zeker 23 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook tientallen gewonden gevallen.

De ontploffing gebeurde even na middernacht plaatselijke tijd op een laadzone naast de chemische site. Een en ander zou zijn misgelopen bij de levering van het zeer brandbare acetyleen-gas, wat een explosieve kettingreactie opleverde. Het vuur vernielde ook 38 vrachtwagens en 12 personenwagens.

Zeker 23 mensen lieten het leven en nog eens ruim 20 anderen raakten gewond. Intussen is het vuur gedoofd. De chemische fabriek zelf bleef gespaard van de vlammen, de werking van de site komt niet in het gedrang.

Economische reus China krijgt wel vaker af te rekenen met dodelijke veiligheidsincidenten in de industrie. Peking heeft al beloofd om de veiligheidsstandaarden te verhogen, maar critici zien naar eigen zeggen blijvende probleempunten.

Meest gelezen