Zombies in oud ziekenhuis van Maaseik

In het oud ziekenhuis van Maaseik is gestart met de opnames van de eerste Vlaamse zombiefilm "Yummy". In de film spelen actrices Clara Cleymans en Maaike Neuville en acteur Bart Hollanders mee.

Het is griezelen geblazen in het oud ziekenhuis van Maaseik, want daar wordt de eerste Vlaamse zombiefilm opgenomen. De film heet "Yummy" en gaat over een jong koppel dat naar een goedkope kliniek voor plastische chirurgie trekt in Oost-Europa. En zoals dat hoort in echte horrorfilms, vloeien er tijdens die trip vele liters bloed.

Bekend volk

De hoofdrollen worden vertolkt door Maaike Neuville, Bart Hollanders en Clara Cleymans. Cleymans speelt de directrice van het ziekenhuis en moet vaak bebloed rondlopen in de film. Zelf geeft ze wel toe dat ze niet echt een grote fan is van horrorfilms. "Ik ben op dat vlak echt een mietje. Zo'n films maken mij altijd bang, maar zelf meespelen in zo'n film is wel iets speciaal", zegt Clara.

Overdreven vettig

"De zombiefilm is overdreven vettig", zegt Cleymans. "Ik heb al een scène gedraaid waar er echt bloed aan het plafond hing en ook op de vloer. Dan moesten we zelfs uitkijken dat we er niet over uitgleden. Allemaal heel vuil dus, maar wel heel leuk om te doen." 

Wanneer de film precies te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen