Angèle en Niels Destadsbader
Concertphotographers.be

Angèle en Niels Destadsbader met 7 nominaties grote kanshebbers voor MIA's

Angèle en Niels Destadsbader zijn de grote kanshebbers voor de MIA's. Ze hebben elk 7 nominaties voor de muziekprijzen. Tamino is 5 keer genomineerd. Vanaf vandaag kunnen het publiek en de sector hun stem uitbrengen. De MIA's worden op donderdag 7 februari uitgereikt in Paleis 12 in Brussel en de show is ook live te volgen op Eén. 

De genomineerden voor de Music Industry Awards zijn vanochtend bekendgemaakt door Kunstenpunt en de VRT. Angèle en Niels Destadsbader maken allebei kans om de grote winnaar van de avond te worden. 

De jonge Brusselse artieste Angèle (22) die begin oktober haar debuutalbum "Brol" uitbracht, is genomineerd in de categorieën album, doorbraak, pop, solo vrouw, artwork, auteur/componist en videoclip ("La loi de Murphy", zie video hieronder).  Angèle zong het lang uit zonder debuutalbum en heeft haar succes vooral te danken aan haar catchy songs en aan haar humoristische posts op haar druk gevolgde Instagramaccount. 

(lees verder onder de video)

Angèle neemt het in de categorie solo vrouw op tegen Axelle Red, Coely en Emma Bale. In de categorie doorbraak gaat ze de strijd aan met Blackwave., OT (Olivia Trappeniers die vorig jaar werd uitgeroepen tot de MNM Rising Star) en Whispering Sons (die in 2016 Humo's Rock Rally wonnen). 

Tijdens de Red Bull Elektropedia Awards eerder deze maand mocht Angèle al de prijzen "Artist of the year" en "Breakthrough artist/dj/producer" mee naar huis nemen. Haar song "Je veux tes yeux" werd er bekroond als beste nummer van het jaar. 

Niels Destadsbader: "7 nominaties, dat is er los over"

Ook de Vlaamse zanger Niels Destadsbader, die dit najaar twee uitverkochte shows speelde in het Sportpaleis, is 7 keer genomineerd voor een MIA. Hij maakt kans in de categorieën: live act, album ("Dertig"), Nederlandstalig, pop, solo man, Vlaams populair en hit van het jaar ("Verover mij"). 

(lees verder onder de video)

Destadsbader is erg blij, maar vindt het ook onwerkelijk. "Ik had stiekem wel een beetje gehoopt dat ik meer dan 1 keer genomineerd zou zijn, maar 7 is er wel los over, maar ik ga er graag over, dus ik vind het allemaal heel plezant", zegt hij  aan VRT NWS. 

Over de MIA die hij het liefst zou winnen, hoeft hij niet lang na te denken. "Dan hoop ik misschien nog het meest op beste live act. We hebben heel hard ons best gedaan om van dat Sportpaleis iets moois te maken en we mogen dat volgend jaar opnieuw doen. Dat zou toch echt wel de kers op de taart zijn." 

De MIA voor live act, dat zou toch echt wel de kers op de taart zijn. 

Niels Destadsbader

Tamino, nog altijd maar 22, volgt met 5 nominaties. In 2017 was hij een van de winnaars van De Nieuwe Lichting.  Sindsdien gaat het razendsnel voor hem. Hij speelde op alle grote Belgische festivalpodia en weet het publiek keer op keer te ontroeren met zijn unieke stemgeluid. 

Met zijn debuutalbum "Amir" dat ook net uit is, maakt hij kans in de categorieën solo manlive actalbumalternative en auteur/componist. Gisteren stond hij in een uitverkochte AB in Brussel en ook vandaag en morgenavond treedt hij er nog op voor een volle zaal. 

Ook Tamino is erg tevreden met zijn nominaties (zie video en lees verder onder de video's)

Videospeler inladen...

De Antwerpse troubadour Tourist LeMC is 4 keer genomineerd, voor solo man, album, Nederlandstalig en urban.

In de categorie solo man nemen Niels Destadsbader, Tamino, Tourist LeMC en Novastar het tegen elkaar op. 

(lees verder onder de video)

Volgt Coely zichzelf op in de categorie urban?

In de categorie "Hit van het jaar" nemen Lost Frequencies & Zonderling ("Crazy"), Regi feat. Jake Reese ("Ellie"), Niels Destadsbader ("Verover mij") en BLØF feat. Geike Arnaert ("Zoutelande") het tegen elkaar op. 

Bazart en nieuwkomers Blackwave. en Whispering Sons laten zich opmerken met elk 3 nominaties.

In de categorie dance zijn Charlotte de Witte, Lost Frequencies, Regi en Soulwax genomineerd.  Blackwave. , Coely, Stikstof en Tourist LeMC zijn de kanshebbers voor de urban-MIA. In die vorig jaar geïntroduceerde categorie ging Coely begin dit jaar al met het beeldje aan de haal. 

"Nederlandstalige muziek is niet langer niet cool"

Het gebeurt niet elk jaar dat een Nederlandstalige act 7 nominaties op zijn naam mag schrijven. Bazart kon in 2017 5 van de 7 nominaties verzilveren. Destadsbader ziet het als een opsteker voor iedereen die in het Nederlands zingt. "Nederlandstalige muziek is niet langer niet cool. Integendeel, het is heel populair aan het worden. Je hebt mensen zoals Tourist LeMC, je hebt Nederlandse rappers die het hier goed doen, je hebt Bazart, uiteraard ook nog altijd Clouseau en Bart Peeters.  Dat ik daar deel van mag uitmaken, doet veel plezier. In het Nederlands zingen en teksten schrijven, is zeker niet het gemakkelijkste, maar als het bij de mensen op die manier aankomt, is dat het grootste compliment dat je kunt krijgen."

Destadsbader heeft al 2 MIA's in de categorie Vlaams populair gewonnen. In deze categorie neemt hij het deze keer op tegen Barbara Dex, Christoff en Helmut Lotti.  "Als je 7 keer genomineerd bent, wil je er minstens een paar winnen. Ik zou blij zijn als ik er zeker de helft van win, dus mijn cijfer is 3,5 MIA's", besluit hij lachend.  

Stemmen kan tot en met 9 december

Vanaf vandaag tot en met zondag 9 december kunt u stemmen voor uw favoriet in de categorieën album, alternative, dance, doorbraak, groep, Nederlandstalig, pop, solo vrouw, solo man, urban, Vlaams populair en hit van het jaar. Het is het eerste jaar dat het publiek ook beslist wie in de categorie album wint.  Stemmen kan hier.  In totaal zijn er 35 groepen en artiesten genomineerd. 

De muzieksector reikt de prijzen uit in de categorieën artwork, auteur/componist, live act, muzikant en videoclip.  Begin november werd al bekendgemaakt dat The Scabs tijdens de liveshow een Lifetime Achievement Award zullen krijgen voor hun carrière. 

De MIA's worden op 7 februari uitgereikt in Paleis 12 in Brussel. De show wordt ook live uitgezonden op Eén. Wie er graag zelf bij wil zijn, kan hier tickets voor de show bestellen

Tijdens de vorige editie waren Oscar and the Wolf (3 beeldjes) en Coely (2 beeldjes) de winnaars van de MIA's. 

Meest gelezen