Bayer schrapt 12.000 jobs wereldwijd

Bij het Duitse chemiebedrijf Bayer verdwijnen tegen 2021 wereldwijd 12.000 jobs. Het grootste deel daarvan in Duitsland. Bayer is bekend voor zijn geneesmiddelen en landbouwproducten. Het nam vorig jaar in de VS nog concurrent Monsanto over. 

De ontslagen passen in het kader van een efficiëntieverhoging. 

Het bedrijf zit in mindere papieren en moet dringend herstructureren, onder meer door de overname van Monsanto in de Verenigde Staten. In de VS lopen verschillende klachten tegen Monsanto omwille van de aanwezigheid van Glyfosaat in onkruidverdelger Roundup. Dat product zou kankerverwekkend zijn, volgens de klagers.

Ook in ons land heeft Bayer afdelingen, onder meer in Diegem en Antwerpen. "De impact van de aangekondigde maatregelen in België is nog niet bekend.  In de komende maanden zal er na een grondige analyse en consultatie van de sociale partners meer duidelijkheid zijn over wat dit betekent op lokaal vlak", aldus Bayer in ons land.

 

Meest gelezen