Belgische artiest met Palestijnse roots veroordeeld tot 12 maanden cel in Israël

Mustapha Awad, een Belgische artiest van Palestijnse afkomst, is in Israël veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden. Volgens de rechtbank was de man lid van een illegale organisatie en had hij een training gevolgd.

Deze zomer was Mustapha Awad vanuit België afgereisd naar Palestina. Maar bij de grens tussen Jordanië en Palestina werd hij aangehouden door de Israëlische autoriteiten. Sindsdien zit hij in de cel. Hij werd in verdenking gesteld voor terrorisme. "Maar we weten niet waarom", vertelde zijn Belgische advocate Joke Callewaert toen. "Hij heeft een blanco strafblad." Volgens Israëlische media werd de man verdacht van lidmaatschap van PFLP (Popular Front for the Liberation of Palestine), het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina dat als een terreurgroep beschouwd wordt. 

Nu is hij door een Israëlische rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel. Volgens de rechtbank was hij lid van een illegale organisatie, volgde hij trainingen en was hij verantwoordelijk voor financieringen. 

Meest gelezen