Burgemeester schrijft brief aan Macron: "Er gebeurt niets in onderzoek naar verdwijning Kuurnenaar"

De burgemeester van Kuurne, Francis Benoit, heeft een brief geschreven naar de Franse president Emmanuel Macron en minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Reden? De burgemeester vindt dat ze in Frankrijk te weinig werk maken van de verdwijning van een jonge man uit Kuurne. "Er gebeurt niets en dat is heel frustrerend voor de familie."

Kevin Vanneste (30) is al vermist sinds 16 september na een wandeltocht op het Franse eiland Corsica. Benoit vraagt aan Macron om beter naar hem te zoeken.

"Ook onze liaison-officier tussen Frankrijk en België heeft al vanalles geprobeerd, er zijn al contacten geweest met Buitenlandse Zaken, maar niets helpt. Ik doe dit niet zomaar. Het is ook op aangeven van de  burgemeester van Marcq-en-Barœul. Wij zijn daarmee "gejumeleerd." Wij hebben contact opgenomen om te overleggen hoe we deze zaak kunnen deblokkeren."

Meest gelezen