Elio Di Rupo trekt de Kamerlijst voor de PS in Henegouwen

PS-voorzitter Elio Di Rupo trekt bij de komende verkiezingen de Kamerlijst in Henegouwen. Dat heeft hij aangekondigd bij RTBF en op Twitter.

"Ik ben voorzitter van de PS. Het is mijn doel om te zorgen dat de regering van MR en N-VA stopt met haar vernietiging van de levenskwaliteit van onze burgers", zei Di Rupo. "Daarom trek ik de Kamerlijst. Als ik naar het parlement ga, is dat omdat daar de gezondheidszorg, de pensioenen en de sociale zekerheid worden beschermd."

Di Rupo zegt dat hij hoopt dat hij opnieuw verantwoordelijkheid kan opnemen om te antwoorden op de bezorgdheden waar de mensen mee kampen, zorgen die iedere dag te zien zijn. "Mijn rol is de PS te verzamelen om de dingen te laten veranderen zodat de politiek van de volgende regering zo progressief mogelijk zal zijn."

Meest gelezen