Videospeler inladen...

Geronimo werkt aan film over Jommeke en mikt op China

Geronimo werkt aan het scenario van een film over Jommeke. Dat meldt het productiehuis vanuit Peking waar het samen met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) op culturele handelsmissie is. Het verhaal zal zich ook in China afspelen.

Vijftig jaar nadat wijlen Jef Nys met "De schat van de zeerover" een eerste film over Jommeke heeft gemaakt, zit opnieuw een film over zijn geesteskind in de pijplijn. Geronimo meldt vandaag dat het steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft gekregen om hiervoor het scenario te schrijven.

Het productiehuis bekend van "Helden van hier" en "Het gezin" is momenteel samen met Vlaams minister van Cultuur Gatz op culturele handelsmissie in Peking. Het is de bedoeling dat de film zich ook in China zal afspelen.

Minister Gatz op bezoek in een klas vol fans van Jommeke in Peking.

"Afgelopen zomer namen we contact op met Ballon Media met het voorstel om een film over Jommeke te maken", vertelt producent Jasper Moeyaert van Geronimo aan VRT NWS. "Zij vertelden ons dat ze net een akkoord met een Chinese uitgeverij hadden bereikt om de strips van Jommeke in het Chinees te vertalen en uit te brengen. Dat bracht ons op het idee om China ook in onze film te betrekken."

"We hebben research gedaan en uiteindelijk hebben we een bijzonder eiland in de buurt van Shanghai ontdekt dat ideaal is voor opnames. Momenteel zijn we nog volop aan het scenario aan het schrijven. We willen alles stap voor stap aanpakken want Jommeke is Vlaams cultureel erfgoed. Bovendien willen we de erfgenamen van Nys respecteren." 

Geronimo wil het scenario niet op een bestaand stripverhaal van Jommeke baseren en broedt daarom op een heel nieuw avontuur. Sowieso heeft het productiehuis een film voor ogen met acteurs van vlees en bloed. Op dit moment kan Moeyaert nog geen namen noemen. "Hiervoor is het echt nog veel te vroeg. We hebben het ook over Jommeke, een iconische figuur. Om hiervoor een acteur te vinden, willen we niet over 1 nacht ijs gaan."

Als alles volgens plan verloopt, moet de film van Geronimo over Jommeke in 2021 in de bioscoop verschijnen.

VIDEO: Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal 7"

Videospeler inladen...

Meest gelezen