Hercule Poirot verliest zijn iconische snor (en zijn Franse accent) in nieuwe serie

In de nieuwe serie van Hercule Poirot die de BBC heeft besteld, zal de legendarische detective uit België zonder zijn iconische snor verschijnen. Ook zijn Franse accent verdwijnt. Dat zegt John Malkovich die de hoofdrol speelt.

Een bolhoed, een keurige snor, een eivormig hoofd en een Frans accent: dat zijn in een notendop de voornaamste kenmerken van Hercule Poirot, de detective uit (Franstalig) België die Agatha Christie aan het begin van de 20e eeuw verzon en waaraan David Suchet tussen 1989 en 2013 gestalte gaf in een bijhorende televisieserie.

(Lees voort onder foto)

David Suchet als Hercule Poirot.
Rue des Archives

Wie eind dit jaar op de nieuwe, driedelige serie van Poirot afstemt die de BBC heeft besteld, zal op 2 cruciale punten een heel andere detective bespeuren: het personage ruilt zijn snor voor een spitse kinbaard en zijn Frans accent voor een stevig Engels.

Het is John Malkovich die het nieuws verklapt in een interview met Radio Times. Hij zal in de nieuwe serie in de huid van Poirot kruipen. "We hebben de erfgenamen van Agatha Christie moeten overtuigen", zegt hij. "Ik was bij enkele van die gesprekken betrokken."

Fans van Poirot en van Christie zullen dit alles misschien haten

John Malkovich

"Het was nooit onaangenaam of moeilijk, maar Poirot is uiteraard een bekend en geliefd personage. We waren bezorgd dat we dat niet voldoende zouden respecteren. Fans van Poirot en van Christie zullen dit alles misschien haten, ik heb geen idee."

De nieuwe serie is een herwerking van "The ABC murders", een misdaadverhaal van Christie uit 1936. Sarah Phelps neemt het scenario voor haar rekening. Ook acteurs als Andrew Buchan en Rupert Grint spelen mee.

John Malkovich als Hercule Poirot.
© Charlie Gray 2018

Meest gelezen