Lommel krijgt een zesde vuilniszak

Intercommunale Limburg.net gaat de experimenten met de afvalophaling uitbreiden. In Lommel kunnen de inwoners binnenkort 6 in plaats van 5 verschillende zakken meegeven.

Momenteel lopen in enkele (deel)gemeenten experimenten rond afvalophaling, eind dit jaar zijn die ten einde. Maar Limburg.net gaat op basis van de ervaringen de proeven nog uitbreiden. Zo krijgt het Optimo-systeem in Lommel er een zesde zak bij. Tot nu toe hadden de inwoners vijf zakken in evenveel kleuren waar ze hun afval in sorteerden. Alles werd in één keer door één vuilniswagen opgehaald en nadien opnieuw gesorteerd.

Keukenafval

Het keukenafval wordt door heel wat mensen thuis gecomposteerd of aan de kippen gegeven, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Daarom komt er een kleinere, zesde zaak bij, specifiek voor keukenafval. "Het is een win-win-situatie. Het gaat om kleinere hoeveelheden die in kleinere goedkopere zakken kunnen. En tegelijk kan er biogas van gemaakt worden," legt directeur Kris Somers van Limburg.net uit.

Meest gelezen