Massa-evacuatie in Keulen na ontdekking bom uit Tweede Wereldoorlog

In Keulen, in Duitsland, zijn afgelopen nacht zo'n 10.000 mensen geëvacueerd nadat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd aangetroffen. Het explosief van 2.000 kilo is intussen onschadelijk gemaakt. 

Het stadsdeel Poll stond gisteravond in rep en roer, nadat er een zware bom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. Uit veiligheidsoverwegingen werden alle mensen in een straal van een kilometer geëvacueerd. 

De evacuatie nam uren in beslag omdat ook heel wat oudere en zieke mensen door de maatregel getroffen zijn. Onder meer een bejaardentehuis en vluchtelingencentrum moesten worden geëvacueerd. De bewoners werden naar kazernes en opvangcentra in de buurt gebracht.

Rond 2.30 uur vannacht is de blindganger onschadelijk gemaakt en konden de 10.000 Keulenaars weer naar huis. 

Meest gelezen