Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928

Phara de Aguirre gaat afwisselend met Bart Schols "De afspraak" presenteren

Phara de Aguirre wordt copresentator van "De afspraak". Dat melden Canvas en VRT NWS. De voorbije 3,5 jaar was Bart Schols in zijn eentje het gezicht van het duidingsprogramma, vanaf januari wisselen de twee elkaar af.

Wie na Nieuwjaar op "De afspraak" op Canvas afstemt, zal niet langer uitsluitend Bart Schols als presentator zien. Hij deelt die functie vanaf januari met Phara de Aguirre, melden Canvas en VRT NWS.

Schols en de Aguirre zullen "De afspraak" niet samen, maar afwisselend presenteren en dit in langere blokken. Zo zal de Aguirre tot aan de krokusvakantie gastvrouw zijn, nadien neemt Schols het weer over. Op die manier kunnen ze allebei aan andere projecten van de VRT werken.

Het idee van een tweede presentator van "De afspraak" leefde al een tijdje bij VRT NWS en Canvas, zegt nethoofd Olivier Goris. "De afspraak is een sleutelprogramma voor Canvas. Samen met "Terzake" vormt het de start van onze avond. We wilden dat gewicht niet langer het hele jaar door op de schouders van 1 presentator leggen."

Schols is blij met zijn nieuwe collega. "Na 3,5 jaar zijn we er met de ploeg van "De afspraak" in geslaagd het vertrouwen van de Canvaskijker te winnen", zegt hij. "Als je dan even op adem kan komen in de wetenschap dat een icoon als Phara op je stoel komt zitten, dan doe je dat in alle vertrouwen en met een gerust gemoed."

""De afspraak" is dankzij Bart en zijn redactie een sterk programma geworden waar ik vaak met een lichte vorm van professionele jaloezie naar kijk", zegt de Aguirre op haar beurt. "De voorbije jaren werkte ik aan andere programma's, nu kan ik met plezier even overnemen tot het weer tijd is om aan de volgende verkiezingsprogramma's te beginnen."

De formule van "De afspraak" blijft ongewijzigd. Dit najaar lokte het programma gemiddeld 295.000 kijkers per uitzending.

Meest gelezen