(C) MGM

Stallone zet Rocky op pensioen: "Mijn verhaal is verteld"

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone gaat nooit meer de rol van Rocky Balboa vertolken, zo kondigde hij aan op Instagram. In een emotionele post zegt hij na meer dan veertig jaar de boksring te verlaten. Volgens Stallone is het nu aan de jongere generatie, met de nieuwe held "Adonis Creed", gespeeld door Michael B. Jordan.

"Mijn verhaal is verteld. Er opent zich een heel nieuwe wereld voor het publiek, met deze generatie", aldus Stallone op Instagram. "Ik wil iedereen bedanken om veertig jaar lang de Rocky-familie in hun hart te sluiten. Het was mij een genoegen om dit karakter te spelen. Aan alles komt een einde, het breekt mijn hart. Maar Rocky zal nooit sterven, want hij leeft voort in jullie hart."

De intussen 72-jarige Stallone vertolkt sinds 1976 het personage van Rocky, in zes films en twee spin-offs. Het maakte hem wereldberoemd, hij kreeg er verschillende Oscar-nominaties voor.

Vorig week kwam de film "Creed 2" uit in de VS.

Meest gelezen